- 25-30 dag mielonego mięsa (dałam mieloną szynkę)
- 2 garści mrożonej włoszczyzny krojonej w paski
- 1 średnia cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub dwa duże pomidory
- vegeta, słodka i(lub) ostra papryka, pieprz, sól
- zielona pietruszka
- około 1,2 litra bulionu
Mięsko podsmażyć z pokrojoną cebulą na niewielkiej ilości oleju, po 10 minutach dodać włoszczyznę, wszystko razem krótko smażyć.
Do około 1,2 litra bulionu przełożyć mięso z warzywami i gotować wszystko razem około 20-25 minut, dodać koncentrat lub przetarte sparzone pomidorki, zagotować, doprawić do smaku.
Podawać z ryżem lub drobnym makaronem i posypane siekaną zieleniną.
Do około 1,2 litra bulionu przełożyć mięso z warzywami i gotować wszystko razem około 20-25 minut, dodać koncentrat lub przetarte sparzone pomidorki, zagotować, doprawić do smaku.
Podawać z ryżem lub drobnym makaronem i posypane siekaną zieleniną.
Lubię takie pożywne pomidorówki ;)
OdpowiedzUsuńZupa najlepsza na upały. :Dzięki za przepis
OdpowiedzUsuń