Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: makaron pełnoziarnisty z twarogiem i bakaliami

poniedziałek, 16 września 2013

makaron pełnoziarnisty z twarogiem i bakaliami

Obiad na szybko, pysznie i zdrowo :)



makaron pełnoziarnisty około 250 gram (pół paczuszki)

twaróg półtłusty 400 -500 gram

cukier około 3 łyżek (można zastąpić miodem)

garść suszonej żurawiny

garść orzechów laskowych (grubo posiekanych)

garść rodzynek

cynamon do smaku (opcjonalnie)

0,5 garści płatków migdałowych

2-3 łyżki jogurtu naturalnego (jeśli ser jest mało wilgotny)

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Twaróg dokładnie pognieść, jeśli jest suchy, można dodać jogurtu naturalnego lub śmietanki (wg uznania), dodać cukier, cynamon, bakalie, wymieszać.

Na talerze powykładać makaron, położyć na nim zdrową porcję twarogu i gotowe, można jeszcze z dodatkowo posypać cynamonem lub bakaliami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)