poniedziałek, 16 września 2013

surówka z czerwonej kapusty

Zawsze robię ją na dwa dni, bo uważam, że na drugi dzień jest jeszcze lepsza, pasuje do większości dań obiadowych




1 mała główka czerwonej kapusty
1 duża fioletowa cebula
1 średnie jabłko
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól, pieprz

0,5 łyżeczki cukru pudru (jeśli całość wyszła za kwaśna)


Kapustę pozbawiamy głąbka, kroimy na mniejsze kawałki, mielimy w maszynce do mięsa na tych największych oczkach, cebulkę siekamy drobno, jabłko ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy sok z cytryny, przyprawy i sos majonezowo - jogurtowy, mieszamy dokładnie.





2 komentarze:

  1. zapraszam http://przeslij.pl/prosteprzepisy

    OdpowiedzUsuń
  2. można dodać jeszcze jabłko i marchewkę

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)