- 2 filety z kurczaka lub 4 skrzydełka
- 2 garście mieszanki warzywnej (dałam wiosenną)
- 150 gram ryżu (dałam 1,5 woreczka)
- vegeta, maggi
- 1/3 szklanki mleka + 1 żółtko (opcjonalnie)
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- siekana natka pietruszki
Filety pokroić na mniejsze kawałki, ugotować z vegetą do miękkości, wyjąć na talerzyk. Do wywaru wrzucić mieszankę warzywną, pogotować 10 minut, a następnie dodać ryż i uzupełnić wywar wodą, gotować około 15 minut, dodać pokrojonego w kosteczkę kurczaka, zagotować, wyłączyć gaz i po chwili zabielić śmietaną. Na talerzach posypać siekaną zieloną pietruszką i doprawić maggi.
Żeby zupka była jeszcze bardziej pożywna możemy zabielić ją dodatkowo żółtkiem rozmieszanym w 1/3 szklanki mleka, a później dopiero śmietaną.
jaka smaczna zupka mmm
OdpowiedzUsuńDzisiaj ją właśnie gotowałam;)zupka jest po prostu przepyszna,moi domownicy zachwyceni;)
OdpowiedzUsuńsuper ! To ulubiona zupa mojego syna :), dziękuję i pozdrawiam Cię gorąco !
Usuńwłaśnie ją jem i jest daaaaaarodzo dobra ;]bedzie moja ulubiona zupka :D
OdpowiedzUsuńcieszę się bardzo :))), my też lubimy :))
Usuń