Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: surówka z pora

niedziela, 3 listopada 2013

surówka z pora

Przepyszna surówka, idealna do mięsnego obiadu :)


  • 1 duży por
  • 1 duże winne jabłko
  • 3 - 4 średnie ogórki kiszone
  • sól (niewiele)
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego


Pora pokroić na półplasterki, można przelać gorącą wodą i odcedzić.

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, ogórka również zetrzeć na dużych oczkach, wszystko doprawić, wymieszać z sosem majonezowym, odstawić do lodówki na 30 minut.


2 komentarze:

  1. Z ogórkiem nigdy nie robiłam takiej surówki, za to zawsze daję jeszcze gotowane jajka i groszek ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oo, też pycha ! :)), pozdrawiam Basieńko :)

      Usuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)