- 400 gramów mieszanki warzywnej marchewka z groszkiem
- 3 łyżki majonezu (jeśli ktoś nie lubi, może zastąpić go tartym chrzanem)
- 50 gramów stopionego, schłodzonego masła
- sól, pieprz
- 4 kopiaste łyżki bułki tartej
Warzywa gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy, wywaru nie wylewamy. 3/4 szklanki zimnego wywaru mieszamy z majonezem, dodajemy odrobinę soli i pieprz. Warzywa przesypujemy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem, masłem, posypujemy z wierzchu bułką tartą. Zapiekamy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Co to??? Nikt nie lubi marchewki z groszkiem??? Ja kiedys też nie ale teraz baaaardzo! Mniam :)
OdpowiedzUsuńja też za dzieciaka jej nie znosiłam, a teraz to samą mogę wtranżalać :)
UsuńUwielbiam taką marchewkę, smak dzieciństwa :) Mniam, mniam!
OdpowiedzUsuńja też, choć tą wersję nieco "podrasowałam" :)
Usuń