Kiedy nie możemy już patrzeć na sklepowe dodatki do pieczywa, warto zapodać sobie jakąś szybką domową pastę. Ta, którą dziś Wam przedstawiam jest bardzo rozwojowa, możemy dodać do niej jogurt/śmietanę lub majonez lub w wersji wielkanocnej, chrzan. Szybka tania i smaczna :)
Można użyć jej również do nafaszerowania jajek :)
200 - 250 gramów twarogu półtłustego
4 ugotowane na twardo jaja
2 łyżki śmietany kwaśnej lub jogurtu
lub 1 - 1,5 łyżki tartego chrzanu
pęczek szczypiorku
zmielony kminek (opcjonalnie)
sól, biały lub czarny pieprz
Ser dobrze ugnieść, jaja posiekać, wymieszać dokładnie obydwa składniki, dodać śmietankę/jogurt lub chrzan, posiekany szczypior, doprawić i wymieszać do połączenia składników.
świetna:)
OdpowiedzUsuńdziękuję Justynko i polecam :)
UsuńUwielbiam pasty, Twoja wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńDorotko, ja też, wszelkie kombinacje są u nas pożądane :))), pozdrawiam cieplutko :)
UsuńZjadłoby się taką kanapkę :) Pyszności!!!
OdpowiedzUsuńDorotko, serdecznie Cię zapraszam :)
Usuńbardzo lubię takie pasty. z chęcią zjadłabym te piękne kanapeczki :]
OdpowiedzUsuńKarmelitko, to ja czekam :)
UsuńDla mnie właśnie tak pachnie wiosna. Taką pastą, domową, pyszną!
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Idealna na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń