sobota, 29 marca 2014

pasta twarożkowo - jajeczna

Kiedy nie możemy już patrzeć na sklepowe dodatki do pieczywa, warto zapodać sobie jakąś szybką domową pastę. Ta, którą dziś Wam przedstawiam jest bardzo rozwojowa, możemy dodać do niej jogurt/śmietanę lub majonez lub w wersji wielkanocnej, chrzan. Szybka tania i smaczna :)
Można użyć jej również do nafaszerowania jajek :)



200 - 250 gramów twarogu półtłustego
4 ugotowane na twardo jaja
2 łyżki śmietany kwaśnej lub jogurtu
lub 1 - 1,5 łyżki tartego chrzanu
pęczek szczypiorku
zmielony kminek (opcjonalnie)
sól, biały lub czarny pieprz

Ser dobrze ugnieść, jaja posiekać, wymieszać dokładnie obydwa składniki, dodać śmietankę/jogurt lub chrzan, posiekany szczypior, doprawić i wymieszać do połączenia składników.




10 komentarzy:

  1. Uwielbiam pasty, Twoja wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dorotko, ja też, wszelkie kombinacje są u nas pożądane :))), pozdrawiam cieplutko :)

      Usuń
  2. Zjadłoby się taką kanapkę :) Pyszności!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię takie pasty. z chęcią zjadłabym te piękne kanapeczki :]

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie właśnie tak pachnie wiosna. Taką pastą, domową, pyszną!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam! Idealna na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)