piątek, 16 maja 2014

pasta twarogowa

Lubimy pasty na śniadanie w domu, na kanapki do szkoły i pracy, są szybkie, zwykle niedrogie i bardzo smaczne, ta jest właśnie przedstawicielką tych trzech cech :)



 250 g twarogu półtłustego
 1 łyżka śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
 1 łyżka majonezu
 1 łyżka koncentratu pomidorowego
 2 jajka na twardo
 pęczek szczypiorku lub ulubione posiekane świeże zioła
sól i pieprz do smaku

Twaróg utrzeć ze śmietaną, koncentratem i majonezem. Szczypior, jaja posiekać, dodać do masy twarogowej, przyprawić i wymieszać. Podawać z pieczywem.





2 komentarze:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)