czwartek, 3 lipca 2014

schabowy z ananasem i żurawiną

Inne oblicze popularnego schabowca :)


  • 5 średniej grubości schabu bez kości
  • sól, pieprz
  • 2 jaja
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • 5 plastrów ananasa
  • 0,5 garści suszonej żurawiny
  • 5 plastrów cheddara

Kotlety umyć, osuszyć, rozbić, oprószyć przyprawami, odstawić do lodówki na 15 minut.
Jaja rozbełtać, maczać mięsko, obtaczać w bułce tartej, smażyć na złoto z jednej strony, odwrócić i smażyć na drugiej. Kiedy kotlet będzie już prawie gotowy, położyć na nim ananasa, na nim plaster cheddara, przykryć pokrywką patelnię, zmniejszyć ogień, smażyć do rozpuszczenia sera.
Przed podaniem do zagłębienia w owocu włożyć żurawinę.



4 komentarze:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)