- 5 średniej grubości schabu bez kości
- sól, pieprz
- 2 jaja
- 3/4 szklanki bułki tartej
- 5 plastrów ananasa
- 0,5 garści suszonej żurawiny
- 5 plastrów cheddara
Kotlety umyć, osuszyć, rozbić, oprószyć przyprawami, odstawić do lodówki na 15 minut.
Jaja rozbełtać, maczać mięsko, obtaczać w bułce tartej, smażyć na złoto z jednej strony, odwrócić i smażyć na drugiej. Kiedy kotlet będzie już prawie gotowy, położyć na nim ananasa, na nim plaster cheddara, przykryć pokrywką patelnię, zmniejszyć ogień, smażyć do rozpuszczenia sera.
Przed podaniem do zagłębienia w owocu włożyć żurawinę.
Podoba mi się takie połączenie. Chętnie spróbuję:)
OdpowiedzUsuńale elegancki i pyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takiego schabowego:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z tą żurawiną. Mój Mąż będzie zachwycony :)
OdpowiedzUsuń