Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: sałatka z tuńczyka i ryżu

sobota, 16 sierpnia 2014

sałatka z tuńczyka i ryżu

Szybka, bardzo sycąca sałatka, takie lubimy :)




1 puszka tuńczyka w kawałkach (może być w oleju jak i w sosie własnym)
1 torebka ( 100 g) ryżu
4 ogórki konserwowe lub 4 - 5 płatów papryki konserwowej
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
4 ugotowane na twardo jaja
sól, pieprz
4 łyżki majonezu

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, schłodzić. Tuńczyka osączyć z zalewy.
Rzodkiewkę, ogórki lub paprykę pokroić na malutkie kawałki. Szczypior i jaja posiekać. Wszystko wrzucić do miski, przyprawić, dodać majonez, wymieszać i gotowe :)






6 komentarzy:

  1. Bardzo ładnie się prezentuje i na pewno pysznie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię sałatkę z ryżem i tuńczykiem. Z dodatkiem ogórka jeszcze nie jadłam- pora to zmienić:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiamy z tuńczykiem! :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszny dobór smaków, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)