sobota, 16 sierpnia 2014

sałatka z tuńczyka i ryżu

Szybka, bardzo sycąca sałatka, takie lubimy :)




1 puszka tuńczyka w kawałkach (może być w oleju jak i w sosie własnym)
1 torebka ( 100 g) ryżu
4 ogórki konserwowe lub 4 - 5 płatów papryki konserwowej
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
4 ugotowane na twardo jaja
sól, pieprz
4 łyżki majonezu

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, schłodzić. Tuńczyka osączyć z zalewy.
Rzodkiewkę, ogórki lub paprykę pokroić na malutkie kawałki. Szczypior i jaja posiekać. Wszystko wrzucić do miski, przyprawić, dodać majonez, wymieszać i gotowe :)






6 komentarzy:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)