Szybka surówka, której smaczku dodaje por. Jest łagodna, ale nie mdła, fajowa :)
1 średnia kapusta pekińska
1 duży por (optymalnie tylko biała część)
2 większe pomidory
pęczek koperku
sosik:
3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
2 kopiaste łyżki majonezu
sól
czarny mielony pieprz
Z liści kapusty odciąć głąby, opłukać, pokroić na paseczki.
Pora również pokroić cienko, przelać wrzątkiem, osączyć, schłodzić.
Koperek posiekać.
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki ( o tej porze roku obowiązkowo sparzam i obieram ze skórki).
Składniki na sos wymieszać ze sobą, dodać do warzyw, wymieszać, odstawić "do przegryzienia".
Bardzo fajna surowka w pieknej salaterce p.agnieszka
OdpowiedzUsuńNiesamowicie pysznie wygląda <3
OdpowiedzUsuńWitaj Ewuniu!!!
OdpowiedzUsuńJak zwykle u Ciebie szybciutko,smacznie i zdrowo.
A w salaterce się zakochałam-PIĘKNA.
Ściskam mocno-Marzena Bula.
Przepis na surowke brzmi zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńwyglada smakowicie,napewno wypróbuję
OdpowiedzUsuń