Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: surówka z kapusty pekińskiej i pora

poniedziałek, 11 kwietnia 2016

surówka z kapusty pekińskiej i pora

Szybka surówka, której smaczku dodaje por. Jest łagodna, ale nie mdła, fajowa :)








1 średnia kapusta pekińska
1 duży por (optymalnie tylko biała część)
2 większe pomidory
pęczek koperku
sosik:
3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
2 kopiaste łyżki majonezu
sól
czarny mielony pieprz



Z liści kapusty odciąć głąby, opłukać, pokroić na paseczki.
Pora również pokroić cienko, przelać wrzątkiem, osączyć, schłodzić.
Koperek posiekać.




Pomidory pokroić na mniejsze kawałki ( o tej porze roku obowiązkowo sparzam i obieram ze skórki).
Składniki na sos wymieszać ze sobą, dodać do warzyw, wymieszać, odstawić "do przegryzienia".



5 komentarzy:

  1. Bardzo fajna surowka w pieknej salaterce p.agnieszka

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj Ewuniu!!!
    Jak zwykle u Ciebie szybciutko,smacznie i zdrowo.
    A w salaterce się zakochałam-PIĘKNA.
    Ściskam mocno-Marzena Bula.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis na surowke brzmi zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglada smakowicie,napewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)