czwartek, 22 sierpnia 2013

curry z pieczarek

jeśli lubicie klimaty z tą przyprawą, będzie Wam bardzo smakowało :)






  • 0,5 kg pieczarek
  • duża cebula
  • 3 mięsiste pomidory
  • 0,5 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • sól, siekana natka pietruszki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18% (opcjonalnie)
  • łyżeczka soku z cytryny

Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, po paru minutach dodać posiekaną cebulę, kiedy cebula się zeszkli dodać obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki, poddusić około 10-15 minut, dodać przyprawy, śmietanę (opcjonalnie), wymieszać i zagotować. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny, podawać z jajem na twardo, ryżem i natką pietruszki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)