- 0,5 kg pieczarek
- duża cebula
- 3 mięsiste pomidory
- 0,5 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- sól, siekana natka pietruszki
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18% (opcjonalnie)
- łyżeczka soku z cytryny
Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, po paru minutach dodać posiekaną cebulę, kiedy cebula się zeszkli dodać obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki, poddusić około 10-15 minut, dodać przyprawy, śmietanę (opcjonalnie), wymieszać i zagotować. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny, podawać z jajem na twardo, ryżem i natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)