- 4 plastry schabu cienko rozbite
- 4 duże plastry boczku wędzonego
- 2 -3 ogórki kiszone pokrojone na plasterki
- parę plastrów cebuli, paseczki papryki
- sól, pieprz
- musztarda
- bulion, około 1 litra
Rozbite cienko plastry mięsa oprószamy przyprawami i smarujemy musztardą, kładziemy na każdy plaster boczku, talarki ogórka, wiórki cebuli i paseczek papryki, zawijamy w roladki, związujemy sznurkiem bawełnianym. Obsmażamy wstępnie w rondlu, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, podajemy np z ziemniaczkami i buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)