piątek, 16 sierpnia 2013

roladki ze schabu z boczkiem

szybkie, smaczne, każdemu posmakują






  • 4 plastry schabu cienko rozbite
  • 4 duże plastry boczku wędzonego
  • 2 -3 ogórki kiszone pokrojone na plasterki
  • parę plastrów cebuli, paseczki papryki
  • sól, pieprz
  • musztarda
  • bulion, około 1 litra

Rozbite cienko plastry mięsa oprószamy przyprawami i smarujemy musztardą, kładziemy na każdy plaster boczku, talarki ogórka, wiórki cebuli i paseczek papryki, zawijamy w roladki, związujemy sznurkiem bawełnianym. Obsmażamy wstępnie w rondlu, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, podajemy np z ziemniaczkami i buraczkami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)