- 2 zupki chińskie (ja dałam ostre)
- 2 filety z kurczaka
- 4 ogórki konserwowe
- 0,5 puszki kukurydzy
- 1 średnia czerwona papryka
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, ostra lub słodka papryka
- 2 kopiaste łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
Kurczaka kroimy w kostkę, zasypujemy przyprawą do kurczaka, podduszamy do miękkości. Makaron z zupek chińskich zasypujemy przyprawami (nie dałam tej płynnej) i zalewamy około 0,6 litra wrzącej wody na około 3 minuty, odcedzamy, studzimy.
Ogórka i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka, makaronu i odcedzonej kukurydzy, oprószamy przyprawami, wsypujemy posiekany szczypiorek, mieszamy z majonezem i gotowe.
Ogórka i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka, makaronu i odcedzonej kukurydzy, oprószamy przyprawami, wsypujemy posiekany szczypiorek, mieszamy z majonezem i gotowe.
Robię też taką tylko bez kurczaka. Uwielbiam ją.
OdpowiedzUsuń