poniedziałek, 19 sierpnia 2013

sałatka z zupek chińskich

sałatka bardzo nam smakuje :)



  • 2 zupki chińskie (ja dałam ostre)
  • 2 filety z kurczaka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 1 średnia czerwona papryka
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, ostra lub słodka papryka
  • 2 kopiaste łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku

Kurczaka kroimy w kostkę, zasypujemy przyprawą do kurczaka, podduszamy do miękkości. Makaron z zupek chińskich zasypujemy przyprawami (nie dałam tej płynnej) i zalewamy około 0,6 litra wrzącej wody na około 3 minuty, odcedzamy, studzimy.

Ogórka i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka, makaronu i odcedzonej kukurydzy, oprószamy przyprawami, wsypujemy posiekany szczypiorek, mieszamy z majonezem i gotowe.





1 komentarz:

  1. Robię też taką tylko bez kurczaka. Uwielbiam ją.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)