mleko 250 ml
1 łyżeczka cukru (jeśli ktoś lubi słodszą to oczywiście daje więcej)
1 jabłko pokrojone w kosteczkę
szczypta cynamonu
około 8 sztuk suszonej żurawiny
Zagotowuje około 3/4 szklanki wody, wsypuje płatki, gotuję około 6 minut często mieszając. Następnie kiedy woda bardzo się zredukuje zalewam całość mlekiem, dodaję cukier i zagotowuję przez 2 minutki.
Jabłko wrzucam do rondla, dodaję 1 łyżkę wody, podduszam wraz z cynamonem parę minut, dopóki jabłka nie zmiękną. Wykładam je na owsiankę i posypuję żurawiną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)