Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: palmiery cynamonowe

wtorek, 3 września 2013

palmiery cynamonowe

Szybki smakołyk dla amatorów ciasta francuskiego i cynamonu :)


  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1,5 łyżki cynamonu
  • 2,5 łyżki cukru




Cukier wymieszać z cynamonem.
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie oprószonym mąką. Na płat ciasta posypać równomiernie częścią mieszanki cukru z cynamonem, następnie złożyć prawą część ciasta do środka, tak samo z lewą stroną, znowu posypać mieszanką i złożyć tak do wyczerpania możliwości.
Rulon pokroić na 1 centymetrowe plasterki, poukładać je na blaszce wyłożonej pergaminem (w sporych odległościach od siebie), piec około 13 minut w temperaturze 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)