- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1,5 łyżki cynamonu
- 2,5 łyżki cukru
Cukier wymieszać z cynamonem.
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie oprószonym mąką. Na płat ciasta posypać równomiernie częścią mieszanki cukru z cynamonem, następnie złożyć prawą część ciasta do środka, tak samo z lewą stroną, znowu posypać mieszanką i złożyć tak do wyczerpania możliwości.
Rulon pokroić na 1 centymetrowe plasterki, poukładać je na blaszce wyłożonej pergaminem (w sporych odległościach od siebie), piec około 13 minut w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)