czwartek, 5 września 2013

polędwiczka z cebulką i pieczarkami

Obiad szybki, mało angażujący, no i smaczny :) ta potrawa lepiej smakuje niż wygląda :)



  • 2 wieprzowe polędwiczki
  • 2 duże cebule
  • 35-40 dag pieczarek
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • ewentualnie Vegeta

Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w 1,5 cm plastry, oprószyć przyprawami, pozostawić na 30 minut. Następnie usmażyć na oleju na rumiano, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę, całość smażyć do zeszklenia cebuli, następnie zalać wodą lub bulionem na taką wysokość, żeby polędwiczki były przykryte (nie więcej), dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości polędwiczki, w razie potrzeby lekko podlać wodą, doprawić, gotowe.
Potrawę podałam z makaronem pełnoziarnistym i ogórkami kiszonymi.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)