niedziela, 8 września 2013

sałatka z selerem konserwowym

Pyszna, pożywna, wychodzi jej bardzo dużo, oczywiście w wersji wegetariańskiej można zamiast szynki dać ser, zaś w wersji de luxe możemy dać i szynkę i ser :)



  • słoiczek selera konserwowego
  • 1 woreczek ryżu ugotowanego
  • puszka kukurydzy
  • 25 dag szynki konserwowej
  • 2 duże pomidory
  • 4 ogórki konserwowe
  • 5 plastrów ananasa (opcjonalnie)
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Ryż wymieszać z odsączonym selerem i kukurydzą, dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę i ogórki, posiekany szczypiorek, pokrojonego ananasa (opcjonalnie) i pomidora, dodać przyprawy, majonez, wymieszać i gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)