- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 0,5 ogórka wężowego
- 1 duży pomidor
- 2 ugotowane na twardo jaja
- 0,5 puszki kukurydzy (ja akurat miałam małą puszkę kukurydzy z groszkiem
- sól, pieprz
- siekany koperek lub szczypiorek
- 3 łyżki majonezu lub 2 łyżki jogurtu naturalnego+1 łyżka majonezu (wersja light)
Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki, ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Jaja siekamy na małe kawałki.
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez lub sos majonezowo - jogurtowy, gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)