Klasyczna surówka do obiadu, my najbardziej lubimy ją do smażonej w panierce rybki :)
350 gramów kiszonej kapusty dobrej jakości
1 małe winne jabłko
2 małe marchewki
1 mała cebula lub pęczek szczypiorku
1,5 - 2 łyżeczki oleju lub oliwy
sól, pieprz do smaku
szczypta cukru
Kapustkę drobno pokroić, przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, skropić olejem, oprószyć cukrem i pieprzem.
Jabłko i marchewki obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, wymieszać z kapustą, gotowe.
Jeśli lubicie surówki z kapusty kiszonej, wypróbujcie też tą
http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/08/surowka-z-kiszonej-kapusty-i-papryki.html
wczoraj Pani Ewo robiłam surówkę z kapusty czerwonej na ciepło wdł pani przepisu a dzisiaj moja ulubiona kapusta kiszona....uwielbiam,,,pozdrawiam Gosia
OdpowiedzUsuń