25 dag kapusty kiszonej
1 marchewka (opcjonalnie)
0,5 papryki czerwonej
0,5 papryki zielonej
1 mała cebula
sól, pieprz, ulubiona zioła
zielona pietruszka
1,5 łyżki oliwy z oliwek
Kapustkę odcisnąć z soku, pokroić drobno. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać do kapusty (opcjonalnie). Papryki i cebulkę pokroić w kosteczkę, pietruszkę posiekać, wszystko razem połączyć, wymieszać z przyprawami i oliwą, gotowe.
Takiej suróweczki jeszcze nie robiłam, wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńbardzo nam smakowała razem z roladkami drobiowymi :)
OdpowiedzUsuńAbym mogła włączyć ten przepis do akcji „Dzień polskiej żywności" poproszę o wstawienie banera. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń