Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: surówka z kiszonej kapusty i papryki

sobota, 24 sierpnia 2013

surówka z kiszonej kapusty i papryki

Fajowa surówka do kotlecików :)






25 dag kapusty kiszonej

1 marchewka (opcjonalnie)

0,5 papryki czerwonej

0,5 papryki zielonej

1 mała cebula

sól, pieprz, ulubiona zioła

zielona pietruszka

1,5 łyżki oliwy z oliwek


Kapustkę odcisnąć z soku, pokroić drobno. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać do kapusty (opcjonalnie). Papryki i cebulkę pokroić w kosteczkę, pietruszkę posiekać, wszystko razem połączyć, wymieszać z przyprawami i oliwą, gotowe.



3 komentarze:

  1. Takiej suróweczki jeszcze nie robiłam, wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo nam smakowała razem z roladkami drobiowymi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Abym mogła włączyć ten przepis do akcji „Dzień polskiej żywności" poproszę o wstawienie banera. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)