Gulasz podałam z surówką z czerwonej kapusty i ziemniaczkami z masełkiem.
- 600 gramów fileta z kurczaka
- 1 cebula
- 200 gramów pieczarek + 2 łyżki masła
- 1 kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- vegeta, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
- 1/3 szklanki zimnej wody + 2 łyżki mąki
Filety umyć, osuszyć, pokroić w większą kostkę, podsmażyć z pokrojoną na plasterki cebulką i zmiażdżonym czosnkiem, zalać woda, dodać przyprawy, gotować do miękkości, uzupełniając poziom sosu.
Na osobnej patelni usmażyć pokrojone na plasterki pieczarki, pod koniec smażenia lekko osolić.
Do gulaszu dodać koncentrat, wrzucić podsmażone pieczarki, pogotować około 5 minut. W wodzie wymieszać dobrze mąkę, wlać do gulaszu, zagotować do zagęszczenia, doprawić.
i takie obiady uwielbiam :) mmm, prawie jak u mamy! :)
OdpowiedzUsuńhahaha, tak ! :))) zapraszam córuś ! :))
Usuńniby banał a jednak chętnie spróbuję ...tosia
OdpowiedzUsuńmój ulubiony blog kulinarny!!!!zawsze znajduję tu pomysły i inspiracje na pyszne jedzonko!!!!ANIA.
OdpowiedzUsuńi obiad na dzisiaj prawie gotowy ha,ha,ha,bo dobry pomysł to już połowa sukcesu.... pozdrawiam Gosia.
OdpowiedzUsuńchętnie wracam do tego przepisu bo bardzo smakuje mojej rodzince,,pozdrawiam,dziękuję K.L.
OdpowiedzUsuń