- 2 duże filety drobiowe
- przyprawa do kurczaka
- 100 gramów dowolnej kiełbasy (dałam krakowską suchą)
- garść mrożonego groszku lub 1/3 - 0,5 puszki groszku konserwowego
- jajo do panierowania
- bułka tarta do panierki
Groszek ugotować lub odsączyć z zalewy.
Filety rozciąć wzdłuż by powstały 4 płaty, rozbić cienko, obsypać przyprawą, odstawić na 15 minut.
Kiełbasę pokroić na cienkie plasterki.
Na przyprawionym mięsie poukładać plasterki kiełbasy, posypać groszkiem (można go ewentualnie wcześniej rozetrzeć na pastę), zwinąć ściśle w roladki, obtoczyć najpierw w rozbełtanym jaju, następnie w bułce tartej, smażyć na złoto.
Bardzo pomysłowe :)
OdpowiedzUsuń:)), dziękuję :)
UsuńBardzo ładnie wygląda :) Co prawda dla mnie dopiero czas na śniadanie ale z chęcią przeskoczyłabym na obiad ;)
OdpowiedzUsuńPaulo, zapraszam serdecznie ! :)
UsuńCzęsto robię różne roladki, bo je bardzo lubię. Świetny pomysł na dodanie groszku do środka :)
OdpowiedzUsuń