piątek, 3 stycznia 2014

roladki z kurczaka z kiełbasą i groszkiem

Bardzo sympatycznie wyglądające roladki, z tego co akurat miałam w lodówce :)



  • 2 duże filety drobiowe
  • przyprawa do kurczaka
  • 100 gramów dowolnej kiełbasy (dałam krakowską suchą)
  • garść mrożonego groszku lub 1/3 - 0,5 puszki groszku konserwowego
  • jajo do panierowania
  • bułka tarta do panierki

Groszek ugotować lub odsączyć z zalewy.
Filety rozciąć wzdłuż by powstały 4 płaty, rozbić cienko, obsypać przyprawą, odstawić na 15 minut.

Kiełbasę pokroić na cienkie plasterki.
Na przyprawionym mięsie poukładać plasterki kiełbasy, posypać groszkiem (można go ewentualnie wcześniej rozetrzeć na pastę), zwinąć ściśle w roladki, obtoczyć najpierw w rozbełtanym jaju, następnie w bułce tartej, smażyć na złoto.


5 komentarzy:

  1. Bardzo ładnie wygląda :) Co prawda dla mnie dopiero czas na śniadanie ale z chęcią przeskoczyłabym na obiad ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często robię różne roladki, bo je bardzo lubię. Świetny pomysł na dodanie groszku do środka :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)