- 3 spore filety z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 2 jaja
- bułka tarta
- pierzynka:
- 2 duże pory
- 1 strąk czerwonej papryki
- 150 gramów sera pleśniowego startego na dużych oczkach
- sól, pieprz
Filety umyć, osuszyć, rozbić, przekroić na mniejsze kawałki, obsypać przyprawą, odstawić na 20 minut.
Pory (optymalnie tylko białą część) pokroić na półtalarki. Paprykę pokroić w kosteczkę. Warzywa zeszklić na małej ilości oleju, posolić i popieprzyć.Jaja roztrzepać, zamaczać mięso, panierować w bułce, smażyć z jednej strony do zrumienienia, odwrócić i teraz na tą przysmażoną stronę nałożyć przyrządzone warzywa i posypać tartym serem.
Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i smażyć aż do rozpuszczenia się sera.
świetne danie, lubię takie:)
OdpowiedzUsuńOjj musiały być pyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Lubię takie dodatki do kurczaka, świetny obiad!
OdpowiedzUsuńIdealnie trafia w moje smaki ;)
OdpowiedzUsuńPyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smaki.ja do tej pory robiłam kotleciki z pierzynką z podduszonych pieczarek i sera żółtego. I zapiekalam w piekarniku. Pyszne. Teraz mam pomysł od Ciebie :)
OdpowiedzUsuń