- 8 naleśników ( przepis na ciasto tutaj )
- farsz:
- 350 - 400 gramów pieczarek
- 400 gramów sera żółtego
- 3 duże pory
- 1/4 szklanki śmietanki 18% UHT
- sól, pieprz
Pory umyć, pokroić w talarki.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki ( polecam użyć tylko kapeluszy).
Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach,. przykryć, odstawić do lodówki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć, dorzucić pory, smażyć razem około 6 minut, zalać śmietaną, gotować do odparowania płynu, dodać sól i pieprz, przełożyć do miseczki, schłodzić do temperatury pokojowej.
Na naleśniku rozsypać ser żółty, następnie wyłożyć farsz porowo - pieczarkowy, zwinąć ściśle.
Odsmażyć na patelni na złoto.
Podawać z ulubioną świeżą surówką.
Rada: Nie sólmy mocno pieczarek z porami ze względu na spory dodatek sera żółtego.
pycha:) takie naleśniki lubię:)
OdpowiedzUsuńmmmm ale narobilas mi smaka Ewuniu...pysznosci serwujesz z rana :)))...pozdrawiam..Irena...
OdpowiedzUsuńCudowne naleśniki :)
OdpowiedzUsuńWygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńDanusiu, dziękuję za komentarz, niestety ja trąba przez pomyłkę go usunęłam :(((
UsuńZdarza się!
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowały, pozdrawiam Cię gorąco ! :)
UsuńEwuniu udostępniłam Twoje gotowanie na facebooku.Mam nadzieję,że się o to nie pogniewasz. Te Twoje przepisy są wspaniałe i doszłam do wniosku,że grzechem byłoby się si ę nimi nie podzielić z innymi!
OdpowiedzUsuńpewnie Danusiu, dziękuję, bardzo mi miło, że Ci się podobają :)))))
Usuńto dla tych co nie lubią naleśników na słodko :)
OdpowiedzUsuńtak albo chcą sobie odmienić :)
UsuńAle wyglądają - prosto z reklamy !
OdpowiedzUsuń