czwartek, 5 lutego 2015

paprykarz z kurczaka na lekko

I znowu na blogu przepis w wersji light. Powiem tylko tyle, że nawet jeśli ktoś kompletnie się nie odchudza to powinien skosztować, coś pysznego ! :)
Będzie świetnie smakować z ryżem, makaronem, pieczywem.







2 większe filety z kurczaka
2 średnie strąki czerwonej papryki
1 puszka pomidorów w sosie własnym
2 średnie cebule
2 - 3 ząbki czosnku (opcjonalnie)
sól, pieprz
słodka papryka (duuużo)
ostra papryka lub chili (opcjonalnie)


Mięso umyć, osuszyć pokroić w kostkę. Krótko przesmażyć na minimalnej ilości oleju, wrzucić posiekane cebule i pokrojone w paseczki papryki, dodać przyprawy, jeszcze chwilkę podsmażyć.




Po chwili dodać pomidory z zalewą, poddusić wszystko razem przez około 10 minut, doprawić, gotowe.



4 komentarze:

  1. 1 puszka pomidorów w sosie własnym
    Tzn?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 400 g pomidorów bez skórki w sosie własnym zapakowanych w puchę, ewentualnie 3 średnie świeże

      Usuń
  2. szybki i smaczny obiad, osobiście lubię z makaronem,,polecam!Gosia.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)