Ogromnie nam smakowała, ten posmak wędzonki w tle, pychotka, gorrrąco polecam :)
6 jajek ugotowanych na twardo
pęczek szczypioru
50 - 70 gramów wędzonego boczku (użyłam boczku w plasterkach)
2 kopiaste łyżki majonezu
sól (niewiele ze względu na boczek) i świeżo zmielony czarny pieprz (sporo)
Boczek pokroić w paseczki, przysmażyć na chrupko, odsączyć z tłuszczu, schłodzić.
UWAGA: Zamiast szczypiorku można użyć 1 małej cebuli i przysmażyć ją posiekaną razem z boczkiem, ale uważam, że ze szczypiorkiem lepsze, bo delikatniejsze.
Jaja i szczypiorek posiekać.
Wszystko razem wymieszać z majonezem i przyprawami, gotowe ! :)
Zjadłabym, bo uwielbiam takie pasty.
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna pasta, w sam raz na jutrzejsze śniadanko :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna, taka wiosenna :)
OdpowiedzUsuń