- 3 średnie filety z kurczaka
- 3 cienkie parówki
- przyprawa do kurczaka
- mąka do obtaczania
Z filetów odciąć polędwiczki, rozbić na cienkie płaty (można to robić np przez folię), oprószyć przyprawą do kurczaka, odstawić na 20 minut. Parówkę wyjąc z osłonki, ułożyć wzdłuż na filecie, ściśle zawinąć, obtoczyć w mące, smażyć na złoto na średnim ogniu pod przykryciem (ze wszystkich stron). Tak samo postąpić z resztą mięsa.
Danie podałam z frytkami (gotowcami) i ogórkiem kiszonym z chili .
Ale fajne zawijańce!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :-) Świetny pomysł na roladki Ewuniu :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tymi parówkami, pięknie danie wygląda. Na pewno skorzystam z pomysłu :)) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńja robię w ten sposób, że nacinam parówkę i w nacięcie wkładam1/8 pokrojonego wzdłuż ogórka kwaszonego. Obtaczam w bułce i jajeczku. Nie mam zdjęcia bo zjadam NATYCHMIAST. Ale polecam.
OdpowiedzUsuńMarek