czwartek, 24 października 2013

zrazy drobiowe z parówkami

Czyż można szybciej? :)) 




  • 3 średnie filety z kurczaka
  • 3 cienkie parówki
  • przyprawa do kurczaka
  • mąka do obtaczania

Z filetów odciąć polędwiczki, rozbić na cienkie płaty (można to robić np przez folię), oprószyć przyprawą do kurczaka, odstawić na 20 minut. Parówkę wyjąc z osłonki, ułożyć wzdłuż na filecie, ściśle zawinąć, obtoczyć w mące, smażyć na złoto na średnim ogniu pod przykryciem (ze wszystkich stron). Tak samo postąpić z resztą mięsa.

Danie podałam z frytkami (gotowcami) i ogórkiem kiszonym z chili .






4 komentarze:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie :-) Świetny pomysł na roladki Ewuniu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł z tymi parówkami, pięknie danie wygląda. Na pewno skorzystam z pomysłu :)) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja robię w ten sposób, że nacinam parówkę i w nacięcie wkładam1/8 pokrojonego wzdłuż ogórka kwaszonego. Obtaczam w bułce i jajeczku. Nie mam zdjęcia bo zjadam NATYCHMIAST. Ale polecam.
    Marek

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)