Podane w ten sposób mięsko może stanowić przekąskę podaną z ulubionym dipem lub zajadać możemy je w towarzystwie ziemniaków, ryżu i ulubionej surówki. Przepis podpatrzyłam u Kasi. Mięsko jest soczyste i pyszne, polecamy :)
filety z kurczaka wg potrzeb
mąka ziemniaczana do obtaczania
rozkłócone jaja do panierki
ulubiona przyprawa do kurczaka
Filety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałeczki. Zasypujemy przyprawą, wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie najpierw obtaczamy je w mące, potem w jaju, smażymy na złoto na głębokim oleju. Zajadamy z ulubionym dipem lub jako mięsko do klasycznego obiadu.
Moi chłopcy mogliby jeść takie niemalże codziennie, jeszcze tylko fryteczki mama zrobi i będzie cud malina:)
OdpowiedzUsuńMartuś, dokładnie tak, ta ilość na fotografii to reszta, która dosłownie wydarłam młodemu, pyszne :)), pozdrówcia gorące !
UsuńŚwietne kąski! Super pasują do domowych frytek... :)
OdpowiedzUsuńpycha ! :)
UsuńPychotka!! Wyglądają przepięknie! Uwielbiam takie wydanie kurczaka ;)
OdpowiedzUsuńmy też :)
UsuńWygląda bardzo apetycznie!:)
OdpowiedzUsuńi również tak smakuje :)
Usuńszybkie i smaczne :)
OdpowiedzUsuńSzkoda tylko, że za szybko znika chrupkość tej skórki ;) Smaczne kąski, mięciutkie. Podałam je z frytkami, sosem tysiąca wysp i surówką Colesław. Dzięki za pomysł na obiad!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!