środa, 12 lutego 2014

kąski z kurczaka

Podane w ten sposób mięsko może stanowić przekąskę podaną z ulubionym dipem lub zajadać możemy je w towarzystwie ziemniaków, ryżu i ulubionej surówki. Przepis podpatrzyłam u Kasi. Mięsko jest soczyste i pyszne, polecamy :)


filety z kurczaka wg potrzeb
mąka ziemniaczana do obtaczania
rozkłócone jaja do panierki
ulubiona przyprawa do kurczaka

Filety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałeczki. Zasypujemy przyprawą, wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie najpierw obtaczamy je w mące, potem w jaju, smażymy na złoto na głębokim oleju. Zajadamy z ulubionym dipem lub jako mięsko do klasycznego obiadu.



10 komentarzy:

  1. Moi chłopcy mogliby jeść takie niemalże codziennie, jeszcze tylko fryteczki mama zrobi i będzie cud malina:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Martuś, dokładnie tak, ta ilość na fotografii to reszta, która dosłownie wydarłam młodemu, pyszne :)), pozdrówcia gorące !

      Usuń
  2. Świetne kąski! Super pasują do domowych frytek... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka!! Wyglądają przepięknie! Uwielbiam takie wydanie kurczaka ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szkoda tylko, że za szybko znika chrupkość tej skórki ;) Smaczne kąski, mięciutkie. Podałam je z frytkami, sosem tysiąca wysp i surówką Colesław. Dzięki za pomysł na obiad!

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)