A to inna wersja pasty z makreli KLIK.
1 średnia wędzona makrela
4 - 5 jajek na twardo
2 średnie cebule
1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego
3 średnie kiszone ogórki (mogą też być konserwowe)
1 - 2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego (opcjonalnie)
2 szczypty słodkiej papryki
2 szczypty czarnego pieprzu
sól do smaku
Cebule posiekać drobno i zeszklić na małej ilości oleju, odsączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki, wystudzić.
Makrelę obrać z ości, drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę.
Jaja i ogórki również drobniutko pokroić.
Wszystko wymieszać z koncentratem, ewentualnie jogurtem i przyprawami. Gotowe ! :)
Piekne zdjecia!! Pasta też czasami sobie robię i nawet podobnie:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpyszna pasta i ładnie podana!
OdpowiedzUsuń