- 4 plastry fileta z indyka + przyprawa do indyka, ewentualnie kurczaka))
- 4 ząbki czosnku
- duży jogurt naturalny lub śmietana
- sól, pieprz
- sok z połowy cytryny
- cukier do smaku (opcjonalnie)
- ulubione zioła świeże lub suszone
Plastry mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą do indyka lub kurczaka, obsmażyć na patelni razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
W misce wymieszać jogurt z przyprawami (solą, pieprzem, ewentualnie z cukrem), sokiem z cytryny i ziołami, wlać na patelnię z indykiem, chwilkę podgrzać, danie podałam z ryżem i surówką z marchewki z chrzanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)