poniedziałek, 9 grudnia 2013

roladki "górnicze"

Nasz niedzielny obiadek :)




  • 600 gramów schabu bez kości
  • 200 gramów kapusty kiszonej
  • 100 gramów pieczarek
  • 1 mała cebula
  • jajo do obtaczania
  • bułka tarta do obtaczania
  • sól, pieprz

 Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć, posiekać, zalać wodą, ugotować do miękkości, schłodzić, odcisnąć, posiekać ponownie.
Schab pokroić na kotlety ( u mnie z tej porcji wyszło 5 sztuk), rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na oleju, kiedy będą już prawie gotowe dodać posiekaną cebulkę, smażyć do zeszklenia cebuli, farsz odcisnąć z tłuszczu, schłodzić.

Na rozbite kotlety nakładać farsz, zwijać ściśle.



Roladki obtaczać w rozbełtanym jaju, następnie w bułce tartej, smażyć na złoto.



6 komentarzy:

  1. Fantastyczne i pyszne. Wiem co mówię bo podobne zrobiłam, ale bez pieczarek. Bardzo kusząco wyglądają :) Pozdrawiam, Krys

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu, no właśnie podziwiałam również Twoje, pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Bardzo fajny pomysł z tą kapustą :)

    OdpowiedzUsuń
  3. alez Ty rozpieszczasz swoja rodzinke Ewuniu, obiadek pysznosci :)) ...Irena...

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam bardzo niedawno znalazlam pani bloga :;)przepisy pychotka nie omieszkam wyprobowac na swojej rodzince ;)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam nadzieję, że potrawy przypadną Wam do gustu, pozdrawiam serdecznie, Ewa

      Usuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)