- 600 gramów schabu bez kości
- 200 gramów kapusty kiszonej
- 100 gramów pieczarek
- 1 mała cebula
- jajo do obtaczania
- bułka tarta do obtaczania
- sól, pieprz
Schab pokroić na kotlety ( u mnie z tej porcji wyszło 5 sztuk), rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na oleju, kiedy będą już prawie gotowe dodać posiekaną cebulkę, smażyć do zeszklenia cebuli, farsz odcisnąć z tłuszczu, schłodzić.
Na rozbite kotlety nakładać farsz, zwijać ściśle.
Fantastyczne i pyszne. Wiem co mówię bo podobne zrobiłam, ale bez pieczarek. Bardzo kusząco wyglądają :) Pozdrawiam, Krys
OdpowiedzUsuńKrysiu, no właśnie podziwiałam również Twoje, pozdrawiam :)
UsuńBardzo fajny pomysł z tą kapustą :)
OdpowiedzUsuńalez Ty rozpieszczasz swoja rodzinke Ewuniu, obiadek pysznosci :)) ...Irena...
OdpowiedzUsuńWitam bardzo niedawno znalazlam pani bloga :;)przepisy pychotka nie omieszkam wyprobowac na swojej rodzince ;)Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że potrawy przypadną Wam do gustu, pozdrawiam serdecznie, Ewa
Usuń